Kalács (a számtalan lehetőség egyike)

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2 púpozott evőkanál tejföl, 1 egész tojás, 1/2 dl étolaj, 10 dkg cukor 1 vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 2,5 dkg élesztő (vagy 1 zacskó szárított élesztő), csipetnyi só, ízlés szerint mazsola

Elkészítés: a meglangyosított tejben az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk, a hozzávalókat (az olaj kivételével) összekeverjük,  végül az olajat  beledolgozzuk. A megmosott mazsolát hozzáadjuk, majd megsütjük (180°-os sütőben alsó-felső lángon 15 percig, majd alsó lángon 15 percig ). Kiválóan elkészíthető kenyérsütő gépben is: alulra tesszük a tejet, a tejfölt, a tojást, az olajat, utána a cukrot, vaníliás cukrot, sót, rá a lisztet, a reszelt citromhéjat,  a tetejére a szárított élesztőt. Az “édes tészta” programot választjuk, amikor jelzi a gép, beleszórjuk a mazsolát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.