nem süti

Pácolt nyúlpecsenye

Hozzávalók:  házinyúl hús (egész nyulat, combot vagy gerincet vásárolhatunk, sőt néha csont nélküli, filézett gerincet is lehet kapni),  pácoláshoz olaj, mustár, őrölt bors, babérlevél, boróka bogyó, sütéshez kevés olaj, só,  majd végül tejföl, keményítő.

Elkészítés: a húst egy nappal az elkészítés előtt bepácoljuk: 3 evőkanál mustárt kb 1 dl étolajjal kikeverünk   (apránként adjuk hozzá az olajat, így „felveszi”, mint a tojás sárgája a majonéz készítésnél), őrölt borsot, babérlevelet és félbevágott boróka bogyót adunk hozzá. A masszával a húsdarabok mindkét oldalát bekenjük, a felhasználásig hűtőben tartjuk. Figyelem: sózni csak az elkészítés előtt szabad, mert a sózás kivonja a nedvességet a húsból, száraz és rágós lesz. Kevés olajon kezdjük sütni, majd 1 dl vizet öntünk alá, a hússzeleteket időnként megforgatva puhára pároljuk. Levében  1 pohár tejfölt keverünk el, végül kevés vízben elkevert púpozott evőkanálnyi keményítővel a szaftot besűrítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük