Almás lepény

Hozzávalók:  tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő,  10 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 2 evőkanál tejföl, 8 dkg cukor, csipetnyi só. Töltelék 1,5 kg alma, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 10 dkg cukor, kávéskanálnyi őrölt fahéj

Elkészítés: az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, a felsorolt anyagokkal alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen megkelesztjük. ( A kenyérsütőgép dagasztó-kelesztő funkciójával is elkészíthető).  A meghámozott almát apró kockákra vágjuk, a vajon a cukorral és a fahéjjal elkeverve puhára pároljuk. Ha a tészta megkelt, felét kinyújta a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe  helyezzük,  ráhelyezzük  a párolt almát, a tészta másik felével beborítjuk. Tojással megkenjük, villával megszúrkáljuk, hideg sütőbe helyezzük, 180°-on alsó-felső lángon 10′-ig, csak alsó lángon 10′-ig, majd ismét alsó-felső lángon még 10′-ig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.