süti

Lúdláb torta

Hozzávalók: a tésztához: 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 0,5 dl étolaj, 0,5 dl tej, 12 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 1 mokkáskanál sütőpor. A krémhez: 2 csomag csokoládés pudingpor, 8 dl tej, 8 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű folyékony édesítőszer – 8 kávéskanál) , 5 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 kis csomag zselatin, 1 üveg magozott meggybefőtt. A mázhoz: 10 dkg tortabevonó, 1 diónyi vaj vagy margarin.

Elkészítés: a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, majd hozzáadjuk az étolajat és a tejet. Összekeverjük a liszttel és a kakaóporral, majd lazán belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Tortaformába öntjük, 180°-os, előmelegített sütőben alsó-felső lángon 20 perc alatt megsül.

A pudingporból és a tejből utasítás szerint krémet főzünk, melyben felolvasztunk egy fél tábla étcsokoládét. Folytonos kevergetés mellett kihűtjük, az előre kikevert vajhoz  kis adagonként  hozzáadjuk.  Beletesszük a lecsepegtetett meggybefőttet, végül néhány kanál tejben feloldott zselatint keverünk az egészhez.  Ráöntjük a krémet a tortaformában hagyott piskótára, hideg helyre tesszük, amíg megdermed.

Ha kihűlt, a tortabevonót felolvasztjuk, majd kis vajat keverünk hozzá, és ráöntjük a tortára. Ha a máz is megdermedt, levesszük a tortaforma karimáját és a tortát tálra csúsztatjuk. Tejszínhab jár hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük