Diplomata puding (Porpáczy Aladárné receptje alapján)

Hozzávalók: a tésztához: 4 db tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1/2 citrom reszelt héja és leve. Szükséges továbbá 10 dkg baracklekvár, 1 dl rum, 1 dl víz (vagy 2 dl enyhén cukros víz rumaromával ízesítve),  4 dl tejszín, vaníliás cukor, 3 dkg kakaópor,  a tejszínhez ízlés szerint cukor 

Elkészítés: a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citromhéjat és citromlevet, valamint a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a tojáshabot. 160°-os előmelegített sütőben kb 20 perc alatt világosra sütjük. Ha kissé kihűlt, deszkára borítjuk, 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Visszatesszük a tepsibe, leöntjük a baracklekvár, rum és víz keverékével (pillanatok alatt beszívja a nedvességet a tészta). A tejszín 1/3-ába kakaóport és cukrot keverünk, így verjük habbá, a 2/3 részt vaníliás cukorral verjük fel. Üvegtálba egy sor piskóta kockát teszünk,  erre kakaós habot rétegezünk. A következő réteg magozott meggybefőtt, kis kockákra vágott őszibarackbefőtt (az eredeti recept kandírozott gyümölcsöt ír), erre fehér hab kerül. A rétegezést így ismételjük, míg tart az anyagból . Hideg helyre tesszük, tetejét fehér tejszínhabbal díszítjük. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.