Hozzávalók: 4 vastag szelet lazacfilé bőre nélkül, 1 szál póréhagyma, 2 dl főzőtejszín, 1,5 dl húsleves (készülhet leveskockából is), 1 zacskó aszalt vörös áfonya, só, bors, kakukkfű, szalonna
Elkészítés: a tepsi alját vékony szalonna szeletekkel béleljük. A póréhagymát karikákra vágjuk, kirakjuk vele a tepsit. A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a póréhagymára, 1-1 kakukkfű ágacskát teszünk minden szelet halra ( vagy finoman megszórjuk szárított kakukkfűvel ). A felmelegített húslevesbe csurgatjuk a tejszínt, beletesszük az áfonyát, és ráöntjük a lazacra. Alufóliával szorosan lezárjuk, 220 °-ra előmelegített sütőben légkeveréssel 20 perc alatt elkészül.
Az internetről szerzett recept továbbfejlesztett változata