Diós-csokoládés piskóta (Porpáczy Aladárné receptje alapján)

Hozzávalók: 5 db tojás, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 15 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg őrölt dió, 2 szelet reszelt étcsokoládé ( kb 8 dkg), 4 dkg morzsa (zsemlemorzsa, vagy őrölt babapiskóta), 1/2 csomag sütőpor

Elkészítés: a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a mikróban kissé megpuhított vajjal, hozzáadjuk a reszelt csokoládét, az őrölt diót és a sütőporral elkevert morzsát. Végül a habot óvatosan hozzákeverjük. Alján papírral bélelt tepsiben 160°-os előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.

Kihűlés után két darabra vágjuk, az egyik felét baracklekvárral megkenjük, és ráhelyezzük a másik felét. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.