Tiramisu (saját)

Hozzávalók: 1/2 kg Mascarpone sajt, 1/2 l tej, 1 cs vaníliás pudingpor, 4 tojás sárgája, 1/2 l tejszín, 1 cs zselatin, 1 dl tej, 6 evőkanál cukor (vagy 6 kávéskanál polisweet édesítő), babapiskóta, rummal vagy rumaromával ízesített, ízlés szerint édesített kávé

Elkészítés: a tejből, pudingporból és a cukorból előírás szerint krémet főzünk. A forró pudingba egyenként belekeverjük a tojássárgákat. Langyosra hűtjük gyakori kevergetés mellett, majd összekeverjük a Mascarpone sajttal és az 1 dl tejben feloldott, felmelegített zselatinnal, majd végül belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A krém felét belesimítjuk egy tálba, erre a megízesített kávéba mártott babapiskótákat helyezzük, rá a krém másik fele kerül. Kakaóporral megszórjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.