Babgulyás bográcsban

Hozzávalók: 1/2 kg bab, 1 füstölt pulyka felső comb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, pirospaprika, őrölt bors, őrölt köménymag, babérlevél, só

Elkészítés: az apró kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, a tepertőt kiszedjük. A zsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, pirospaprikát szórunk bele, és hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst. Beletesszük a borsot és a köménymagot (ízesítéshez használhatunk gulyáskrémet is), annyi vizet öntünk hozzá, amennyi ellepi. Puhára főzzük a húst, majd a végén hozzáöntjük a sós, babérlevéllel ízesített vízben előre megfőzött babot (főzővizével együtt) , egyet forralunk rajta. Friss kenyérrel tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.