Csirkemáj bográcsban

Hozzávalók: 1 kg csirkemáj, 1 kg zöldborsó, 1 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, őrölt bors, só

Elkészítés: a szalonnát apró kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk. ( A tepertőt kiszedjük, csak a zsírját használjuk fel) Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk a szalonna zsírjában, majd hozzáadjuk a csirkemájat, pár percig dinszteljük, majd hozzátesszük a mirelit zöldborsót, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, gyakori kevergetés-rázogatás közben pároljuk. Ha elkészült ( a zöldborsó puha, a máj belül már nem véres),  pirospaprikát, őrölt borsot, sót adunk hozzá ( sót szigorúan csak a legvégén tesszük bele, mert különben kemény lesz a máj) és levesszük a tűzről. Az apró kockára vágott, sós vízben előre megfőzött burgonyával összekeverjük. Kenyérrel és salátával tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.