Egytálétel bográcsban (István öcsém leleménye)

Hozzávalók: csirkezúza, csirkecomb, csirkemáj, vöröshagyma, fokhagyma, pirospaprika, só, bors, őrölt köménymag, burgonya, babérlevél, gulyáskrém, pörkölt szaft ízesítő kocka, füstölt szalonna

Elkészítés: a szalonnát apró kockára vágjuk, zsírját kisütjük, a tepertőt kiszedjük. A zsírban az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, a zúzát megforgatjuk benne, fűszerezzük borssal, köménymaggal, babérlevéllel, tehetünk bele gulyáskrémet és pörkölt szaft ízesítő kockát, majd felengedjük kevés vízzel. Kb. 1/2 óráig főzzük, az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk, majd hozzáadjuk a combokat. Ha a hús csaknem puha, az apró kockára vágott krumplit is hozzáadjuk, ha a krumpli is megpuhult, a májat beletesszük, ezzel már csak rövid ideig kell főzni, nehogy a máj túl kemény legyen. Bármilyen salátát adhatunk hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.