Mustáros nyúl

Hozzávalók: nyúlhús, 2-3 evőkanál mustár, 1 dl olaj, 1 kávéskanál méz, babérlevél, őrölt bors, szétnyomkodott borókabogyó, só

Elkészítés: a felhasználás előtti napon a húst bepácoljuk: mustárból, olajból, mézből készült, fűszerekkel ízesített páccal a feldarabolt, besózott nyúlhúst darabonként bekenjük, másnapig hűtőszekrényben tároljuk. A tepsi alját vékony szalonnaszeletekkel borítjuk, a húsdarabokat erre helyezzük. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, 225 fokos sütőben addig pároljuk, míg a hús megpuhul (kb. 1 óra). Még kb. 15 percig fólia nélkül pirítjuk a sütőben, hogy szép színt kapjon.

Pulykamellből  vagy csirkecombból is finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.