Brokkoli krémleves

Hozzávalók: 1/2 kg brokkoli, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tej, 2-3  evőkanál tejföl, leveskocka, Vegeta, gépsonka, sajt

Elkészítés:  a brokkolit megfőzzük 1 liter vízben, amiben leveskockát és Vegetát oldottunk fel. Ha megfőtt, turmixoljuk. A vajban megfuttatjuk a lereszelt vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát, a lisztet megpirítjuk benne, levesszük a tűzről,  a tejet apránként hozzákeverjük, majd felforraljuk, a tejfölt beletesszük. Összekeverjük a turmixolt brokkolival, még egyet forralunk rajta. Levesbetétként vékony csíkokra vágott gépsonkát és reszelt sajtot  kínálunk hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.