Cipóban sült füstölt sonka

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2,5 dl tej, 2 teáskanál só, 2 tetőzött evőkanál tejföl; 70-80 dkg főtt füstölt sonka (pulyka kötözött főtt füstölt combsonka is nagyon finom)

Elkészítés: az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, összedagasztjuk a többi anyaggal, jól kidolgozzuk, meleg helyen kelesztjük. (Kb. 3/4 óra alatt jól megkel.) A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a főtt füstölt húst belegöngyöljük, kiolajozott tepsibe helyezzük, a tészta tetejét is kenőtollal beolajozzuk. 180 fokos sütőben alsó lángon 30 percig, alsó-felső lángon még 60 percig sütjük (a tetejére szükség szerint fóliát borítunk, hogy ne égjen meg) . Amikor kivesszük a sütőből, hideg vízbe mártott kenőtollal átkenjük a tetejét. Tálalás előtt kb 1/2 óráig pihentetjük, éles késsel szeleteljük. Salátát kínálunk hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.