Mogyoró torta (Nellitől)

Hozzávalók: 1/2 l tej, 1 cs vaníliás cukor, 3 evőkanál liszt, 9 kávéskanál cukor, 10 dkg mogyoró, 15 dkg vaj, 12 dkg porcukor + piskóta tortalap

Elkészítés: a tejet, a vaníliás cukrot, a lisztet és a cukrot folyamatosan keverve krém sűrűségűre főzzük (kihűlés közben is keverjük, hogy ne bőrösödjön). A mogyorót megpirítjuk, héját ledörzsöljük, majd összetörjük (megdaráljuk). 15 dkg vajat 12 dkg pocukorral habosra keverjük, majd összekeverjük az elkészített, kihűlt krémmel. A tortalapot 3 részre vágjuk, minden lapot (a tetejét is) megkenünk krémmel, a krém tetejére pedig mogyorót szórunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.