Sacher torta

Hozzávalók: 250 g mogyoró, 35 g keményítő, 75 g reszelt csokoládé, 20 g kakaó, 1/2 kávéskanál fahéj, 1 cs vaníliás cukor, kardamom (ha nincs, nem baj, reszelt citromhéj is megteszi), 7 tojás, 175 g cukor, 2 evőkanál víz, 1 sütőpor, zsemlemorzsa a forma szórásához, a torta bevonásához 200 g baracklekvár, 150 g étcsokoládé, 125 dkg puha vaj, díszítéséhez 100 g étcsokoládé, kakaópor

Elkészítés: a finomra darált mogyorót összekeverjük a keményítővel, a kakaóval, a fűszerekkel és a vaníliás cukorral. 125 g cukorral a tojás sárgákat és a vizet habosra keverjük. A tojás fehérjéket 50 g cukorral kemény habbá verjük. A mogyorós keveréket a sárgákhoz adjuk, végül lazán belekeverjük a fehérjét is. 160 fokos előmelegített sütöben kivajazott, morzsával meghintett tortaformában kb. 1 órán át sütjük. Ha a tészta kihűlt, megkenjük áttört, megmelegített baracklekvárral. Amikor a lekvár nedvességét a tészta nagyjából beszívta, csokoládé bevonatot készítünk vízfürdőben vagy mikrohullámú sütöben felolvasztott, vajjal elkevert csokoládéból, és leöntjük vele a tortát. Igen szép, mutatós díszeket készíthetünk felolvasztott csokoládéból, melybe megmosott örökzöld levelek hátoldalát mártjuk, a leveleket 1 éjszakán át rácson szárítjuk majd levonjuk a csokoládéról. Természetesen a kereskedelemben kapható csokidíszeket is használhatunk. Végül kakaóporral meghintjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.