nem süti

Gyümölcsleves

Hozzávalók: bármilyen fajtájú és mennyiségű gyümölcs, fahéj, szegfűszeg, citromlé vagy teaízesítő tabletta (borkősav vagy almasav), tejföl vagy tejszín, vaníliás vagy tejszinízű pudingpor, cukor vagy mesterséges édesítőszer

Elkészítés: a gyümölcsöt (lehet többféle is) előkészítjük ( megmossuk, szükség szerint magozzuk, hámozzuk, aprítjuk). Főni tesszük fel , a vízbe fahéjdarabkákat és 5-6 db szegfűszeget teszünk, citromlével vagy egyéb gyümölcssavval ízesítjük. Ha mesterséges édesítőszert használunk, azt a legvégén tegyük hozzá. Ha a gyümölcs megfőtt, tejszínt vagy tejfölt keverünk bele ( célszerű előbb kis tálkában simára keverni a tejfölt és a forró léből kanalanként hozzáadni 2-3 dl-t, azzal is jól elkeverni, és csak aztán hozzáönteni az egész mennyiséghez. Tejszínnel nem kell óvatoskodni, beletehetjük egyszerre az egészet). Mind a tejszínt, mind a tejfölt a savas közeg kicsapja, ettől ne ijedjünk meg, ha a pudingport, melyet 2 dl vízzel előzőleg simára kevertünk, hozzáadjuk, elmúlik. A pudingporral még felforraljuk a levest, és ekkor adjuk hozzá az édesítőt. (Ha cukrot használunk, azt lehet az elején) Kihűtjük, tejszínhabbal tálaljuk.

Újabban a diéta jegyében a pudingporos habarást mellőzöm, csak tejszínt  használok, nem lesz annyira sűrű, de így is finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük