nem süti

Zöldsaláta

Hozzávalók:  fejes saláta, vagy kínai kel, vagy káposzta; paradicsom, paprika (nagyon jól mutat a piros kaliforniai paprika), uborka, hagyma (újhagyma, vagy póré, vagy lilahagyma), öntethez: joghurt, majonéz, cukor vagy édesítőszer, só

Elkészítés: a hozzávalókat felaprítjuk, egy nagy tálban összekeverjük. Öntetet készítünk kész majonézből, joghurtból, sóból, cukorból (vagy édesítőszerből).  A 450 g-os joghurthoz 2 evőkanál majonéz kell. Kiváló öntetet készíthetünk úgy is, hogy a joghurthoz valamilyen készen kapható öntetport keverünk (kapros, görög, mediterrán stb.).  Finom a saláta mustárból, kevés olíva olajból, vízből és cukorból vagy édesítőszerből és sóból készült öntettel is. Mind az alapanyagok, mind az öntetek egyéni elképzelések szerint variálhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük