Zöldsaláta

Hozzávalók:  fejes saláta, vagy kínai kel, vagy káposzta; paradicsom, paprika (nagyon jól mutat a piros kaliforniai paprika), uborka, hagyma (újhagyma, vagy póré, vagy lilahagyma), öntethez: joghurt, majonéz, cukor vagy édesítőszer, só

Elkészítés: a hozzávalókat felaprítjuk, egy nagy tálban összekeverjük. Öntetet készítünk kész majonézből, joghurtból, sóból, cukorból (vagy édesítőszerből).  A 450 g-os joghurthoz 2 evőkanál majonéz kell. Kiváló öntetet készíthetünk úgy is, hogy a joghurthoz valamilyen készen kapható öntetport keverünk (kapros, görög, mediterrán stb.).  Finom a saláta mustárból, kevés olíva olajból, vízből és cukorból vagy édesítőszerből és sóból készült öntettel is. Mind az alapanyagok, mind az öntetek egyéni elképzelések szerint variálhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.