nem süti

Ünnepi pulykamell (Vastagné féle)

Hozzávalók: pulykamell szeletek, gépsonka szeletek, gomba, tejföl, reszelt sajt, vaj vagy margarin, vöröshagyma,  bors, só

Elkészítés: a pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. Vajban vagy margarinban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. Megfelelő méretú tepsi alját olajjal vékonyan kikenjük, gépsonka szeletekkel kirakjuk, ráfektetjük a hússzeleteket, 200 fokos sütőben sütni kezdjük. Abban a zsiradékban, amiben a húst sütöttük, apróra vágott vöröshagymát pirítunk, megtisztított, szeletekre vágott gombát párolunk rajta. Mikor a gomba kész, tejfölt keverünk bele, és ezzel a mártással borítjuk a pulykamell szeleteket. A sütőben tovább pároljuk, amikor a hús már puha, sajtot reszelünk a tetejére, és addig pirítjuk, amíg szép színt kap. Tálaláskor négyszögletes darabokat vágunk teljes vastagságban, így minden adagban minden réteg megtalálható,  pecsenye lapáttal helyezzük a tányérra.  Ananászos rizzsel nagyon finom.

1 thought on “Ünnepi pulykamell (Vastagné féle)”

  1. Továbbfejlesztett változat: a pulykamellet 1 cm vastag szeletekre vágjuk, klopfolni nem kell, előző este tejbe áztatjuk. Sütés előtt sózzuk, mindkét oldalukat vajban megpirítjuk. Az előre elkészített tejfölös, finoman megborsozott gombamártást a gépsonka szeletekre fektetett pulykamell szeletekre öntjük. Alu-fóliával letakarjuk, 30-40 percig a 200°-os sütőben pároljuk. A ráreszelt sajt fele füstölt, fele nem füstölt legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük