Andrea pogácsája

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12 dkg reszelt sajt, 2 tojás sárgája, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 kávéskanál só, 1 pohár tejföl

Elkészítés: a fenti anyagokat összegyúrjuk, a tésztát hideg helyen pihentetjük ( legjobb előző este elkészíteni, hűtőszekrénybe tenni éjszakára). 1 centi vastagra kinyújtjuk, tojással megkenjük, villával kockásra mintázzuk, sajtot reszelünk rá. 2 centinél nem nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki ( így lesz magas és leveles, mivel sütőporos tészta). Jól előmelegített 200 fokos sütőben sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.