Kakaós kocka (Eszter néni receptje)

Hozzávalók:  4 tojás, 16 dkg kristálycukor, 2 evőkanál víz, késhegynyi szódabikarbóna, 16 dkg liszt, 3 kávéskanál kakaó, 5 dkg durvára vágott dió. Töltelékhez: 3 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 egész tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, tört vanília

Elkészítés: a tojásfehérjét a kristálycukorral és a vízzel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat valamint a lisztet, melyben előzőleg elkevertük a szódabikarbónát, a kakaót és a diót. Közepes tűznél megsütjük. Krém: a tejből, a lisztből és a tojásból sűrű pépet főzünk. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a tört vaníliával, hozzáadjuk a már kihűlt péphez, amivel jól összekeverjük. Rákenjük a kihűlt tésztára, rászórunk tortadarát, tetszés szerinti szeletekre vágjuk. Én úgy szoktam, ma megsütöm mint a piskótát, és holnap reggel készítem a krémet rá, délig úgy várja a fogyasztást. Vaníliát nem kell sajnálni belőle. Vajjal nem jó!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.