Diótorta (Eszter néni receptje)

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 csomag sütőpor, késhegynyi őrölt fahéj, 5 dkg darált dió, 1 kávéskanál rum, 20 dkg liszt, 3 dl tejföl ( fele inkább tej legyen) . Krémhez: 2 dl tej, 2 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg margarin, 1 kávéskanál  rum, 10 dkg darált dió, 1 késhegynyi őrölt fahéj.

Elkészítés: habosra keverjük a cukrot a tojással és a sütőporral. Hozzáadjuk a fahéjat, a darált diót, a rumot, a lisztet, a tejfölt és a tejet ( ha csak tejfölt használunk, sűrűbb lesz a tészta). Alaposan kikeverjük, megsütjük. Még melegen lisztezett deszkára borítjuk. Ha kihűlt, a krémmel megtöltjük, melyet a tejből, a lisztből főzünk, még melegen belekeverjük a cukrot, ha kihűlt, a habosra kevert margarint is hozzáadjuk, a rumot, a diót és a fahéjat szintén. A torta tetejét is bevonjuk a krémmel. Előző nap készítjük, másnapig hideg helyen állni hagyjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.