Lipcsei lepény (Eszter néni receptje)

Hozzávalók: piskótalaphoz: 5 egész tojás, 25 dkg cukor, 20 dkg liszt, 5 evőkanál víz, 1 kávéskanál sütöpor. Barna tésztához: 35 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy margarin, 4 dkg kakaó, 1 egész tojás, 10 dkg porcukor, 1 sütőpor. Töltelékhez: 5 dl tej, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg porcukor.

Elkészítés: a piskótát megsütjük, ez lesz a közepe a süteménynek. A barna tésztához összegyúrjuk a megadott anyagokat, 2 lapot sütünk belőle, ez lesz az alja és a teteje. A tejet a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral sűrű krémmé főzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, ha a főtt krém kihűlt, összekeverjük a kettőt. 1 dl rumot rálocsolunk a barna lapokra. Az egyik barna lapot megkenjük krémmel, ráhelyezzük a piskótát, arra ismét krém kerül, ismét barna tészta következik. A tetejére is krémet kenünk, majd végül csokoládét reszelünk rá.

Előző nap készítjük, hogy átpuhuljon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.