diabetikus süti

Fordított almás palacsinta

Hozzávalók: 30 dkg alma (meghámozva, kis kockákra vágva), 30 g vaj, 140 g diabestar (újabban D-star) sütemény liszt (piros csíkos zacskóban), 330 g joghurt, 30 ml étolaj, 1 tojás, 5 ml édesítő folyadék, 1 csomag sütőpor, kávés kanálnyi vanília aroma, csapott mokkás kanálnyi őrölt fahéj, édesítő por

Elkészítés: a tojást, a joghurtot, az olajat, az édesítőt és a vanília aromát habverővel jól összekeverjük, majd apránként belekeverjük a lisztet (sűrű palacsinta tésztát kapunk). A tésztába belekeverjük az almakockákat. Két nagy palacsinta sütő alját a vajjal megkenjük, az egyikbe beletesszük a masszát, kis lángon kb. 10 percig sütjük (megnézzük óvatosan az alját, ha már szép világos barna színű, átfordítjuk a másik palacsinta sütőbe (lehetnek magasabb falú serpenyők is, lényeg az, hogy kettő legyen), újabb 10 perc kis lángon való sütés (és tűpróba után) után torta tálra csúsztatjuk (vagy fordítjuk, ahogy kényelmesebb). Megszórjuk fahéjjal és édesítő porral.

1/8 szelet 12,5 g szénhidrátot tartalmaz

Tervezem tepsiben, sütőben megsütni, az eredményről később számolok be.

Tortaformában sütöttem, úgy is nagyon jó lett, egyszerűbb a sütése, mint a palacsinta sütőben. 200°-on 30-35 perc alatt kész.

Továbbá: egyenként hagyományos almás palacsintának is nagyon alkalmas a tészta, (ehhez nagy lyukú reszelőn reszeltem bele az almát) nagyon kedvező a szénhidrát tartalom, a volumen nagy részét a joghurt adja.