Aufgegangene Topfennudeln
Kell hozzá:
- 250 g krémtúró
- 25 g vaj
- 2 tojás
- 10 ml édesítő
- vanília, őrölt vagy koncentrátum
- 2 evőkanál liszt (20 g)
- 1 csipet só
Hajrá: Először is, legyen minden szobahőmérsékletű. A vaj nem fog együttműködni, ha hideg. Továbbá a vaj csak egy darabig lesz együttműködő, ha a többi összetevő hideg. Mindkét módszert kipróbáltam, higgy nekem.
Szóval a túrót, a vajat, a tojások sárgáit, az édesítőszert és a vaníliát keverd el, simára. Jöhet a liszt és a só, szépen add hozzá azokat is.
A tojásfehérjéket varázsold habbá, majd forgasd bele a masszába.
Az ORF-magazinban az eredeti rezept azt mondja, hogy serpenyőben melegíts vajat és egy kanállal (azaz meleg vajas kanállal) szaggass galuskákat a keverményből. Ezeket pakold egy hőálló edénybe, egymás mellé. A massza folyik, szóval egy idő után nem lesz konkrét határa a galuskáknak, de sütés után a felfújt tetején látszani fognak a szigetek körvonalai.
De ha csak beleöntöd, falura az is jó.
180 fokon megsütöd, zirka 30-35-40 perc. Amikor már tetszik a pirult teteje, akkor jó. Ahogy a neve is mutatja, szépen felfújódik, gyorsan mutasd is meg mindenkinek, mert hamar összeesik. 4 adag lesz belőle, lekvár és tejszínhab nélkül meg se próbáld felszolgálni.
B-változathoz kell még:
- 300 g reszelt alma, persze hámozott 🙂
- 1 kávéskanál őrölt fahéj (az mennyi lehet, 2 g?)
Tovább sül, akár egy órát is, főleg ha nem nyomogatod ki az alma levét. Viszont így már nem kell hozzá lekvárt adnod.
KH-tartalom:
túró 10 g
liszt 14 g (D-Star csak 9 g)
alma 30-40 g
Azaz kábé 60 g az egészben, almától-liszttől-lekvártól függően. 15 g per adag.