Hozzávalók: két megtisztított sertéscsülök, 1 kg burgonya, 3 fej vöröshagyma, zsiradék, só, 1 kávéskanál liszt, 1 evőkanál paradicsompüré, 1,5 dl víz
Elkészítés: a csülköt kevés vízben (lehetőleg kukta-fazékban) megpároljuk, majd zsiradékkal bekenjük, megsózzuk, és a sütőben pirosra sütjük. A megtisztított burgonyát negyedekre vágjuk, a kockákra vágott vöröshagymával együtt a tepsibe rakjuk, és többször rázogatva, forgatva a sütőben megsütjük. A megsült csülköt vágódeszkán kicsontozzuk, felszeleteljük. A pecsenyelében megpirítjuk a lisztet, a paradicsompürét, felöntjük a vízzel, felforraljuk. A felszeletelt húst tálra rakjuk, ráöntjük a pecsenyelét, és a hagymás sült burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.
1982-es naptárlapon találtam anyám jegyzetei között. Nem kimondottan kímélő étel. Ha azonban pulyka felső combból készítjük, akkor már majdnem az lesz, igaz, akkor már nem csülöknek hívják.