Csülök pékné módra

Hozzávalók: két megtisztított sertéscsülök, 1 kg burgonya, 3 fej vöröshagyma, zsiradék, só, 1 kávéskanál liszt, 1 evőkanál paradicsompüré, 1,5 dl víz

Elkészítés: a csülköt kevés vízben (lehetőleg kukta-fazékban) megpároljuk, majd zsiradékkal bekenjük, megsózzuk, és a sütőben  pirosra sütjük. A megtisztított burgonyát negyedekre vágjuk, a kockákra vágott vöröshagymával együtt a tepsibe rakjuk, és többször rázogatva, forgatva a sütőben megsütjük. A megsült csülköt vágódeszkán  kicsontozzuk, felszeleteljük.  A pecsenyelében megpirítjuk a lisztet, a paradicsompürét, felöntjük a vízzel, felforraljuk. A felszeletelt húst tálra rakjuk, ráöntjük a pecsenyelét, és a hagymás sült burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.

1982-es naptárlapon találtam anyám jegyzetei között. Nem kimondottan kímélő étel. Ha azonban pulyka felső combból készítjük, akkor már majdnem az lesz, igaz, akkor már nem csülöknek hívják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.