Aufgegangene Topfennudeln Kell hozzá: 250 g krémtúró 25 g vaj 2 tojás 10 ml édesítő vanília, őrölt vagy koncentrátum 2 evőkanál liszt (20 g) 1 csipet só Hajrá: Először is, legyen minden szobahőmérsékletű. A vaj nem fog együttműködni, ha hideg. Továbbá a vaj csak egy darabig lesz együttműködő, ha a többi összetevő hideg. Mindkét módszert …
Szerző: Mamika fia
A diós és mákos patkó
amelyet pestiesen bájglinak vagy pejglinek neveznek, készüljön bár omlós avagy egyszerű kelttésztából, legyen a tölteléke dúsabb vagy soványabb, mindig büszkesége a háziasszonynak. Egy bizonyos fajta csendes verseny alakul ki a háziasszonyok között, főleg ami a diós kalácsot illeti (a mákosnak csak másodrendű jelentősége van), s a vendég jelenjék meg tízóraira, ebédre, uzsonnára vagy vacsorára a …