diabetikus süti

Holland almatorta

Hozzávalók: 250 g. krémtúró, 250 g tejföl, 50 g zabpehely, 2 tojás, 20 ml folyékony édesítőszer, 2 db alma hámozva, 2 db héjastól, 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj, 150 g diabetikus baracklekvár

Elkészítés: a túrót, a tejfölt, az édesítőszert, a fahéjat és a két tojás sárgáját jól elkeverjük, 2 db hámozott almát belereszelünk, végül hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Tortaformába simítjuk. tetejét virágszerűen körberakjuk vékony, héjas almaszeletekkel (újabb 2 alma). 200°-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük (az almaszeletek szépen megpirulnak). Ha kissé kihűlt, tányérra tesszük, tetejét és oldalát baracklekvárral megkenjük.

Ha 4 db alma megtisztítva 500 g, akkor az egész torta 90 g szénhidrátot tartalmaz (1/8 szelet ~ 11 g)