diabetikus süti

Túródesszert sütés nélkül

Hozzávalók: 250 g natúr krémtúró (Aldiban kétféle kapható), 250 g tejföl, 1/2 citrom reszelt héja, mokkás kanálnyi vanília aroma, 10 ml folyékony édesítő, 1 db narancs, 20 g zselatin, 1 dl tej

Elkészítés: a meghámozott narancsot vékony karikákra vágjuk, egy tál alját és oldalát kirakjuk vele (az oldalára fél szeleteket teszünk). A túrót, a tejfölt, a citromhéjat, a vanília aromát és az édesítőt alaposan elkeverjük. Az 1 dl tejben elkevert zselatint forrásig melegítjük, hozzáadjuk a túrós masszához, alaposan elkeverjük. Beleöntjük a narancskarikákkal kirakott tálba, hűtőben pár óráig hűtjük. Tányérra kiborítva jól mutat, tejszínhabbal nagyon finom.

250 g reszelt almával is elkészítettem, ebben az esetben csak 100 g tejfölt használtam fel, az ízesítéshez szintén citromhéjat alkalmaztam, a vanília aroma helyett 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj került bele.

Tervezem egyéb gyümölcs felhasználását is (pl. mandarin, őszibarack befőtt), az eredményről be fogok számolni.