süti

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók: 10 dkg Rama margarin, 8 dkg cukor, 8 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 20 dkg liszt, 2,5 dl tej, olaj a kisütéshez, 10 dkg dió, baracklekvár, 50 g étcsokoládé

Elkészítés: a cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint a tojások sárgájával kikeverjük. Citromhéjat reszelünk bele, hozzáadjuk a tejet és apránként belekeverjük a lisztet, a végén pedig a tojások felvert habját. Palacsintákat sütünk a tésztából, mégpedig csak az egyik oldalát sütjük meg, sütött felével lefelé rácsúsztatjuk egy hőálló tálra vagy tepsire. Felváltva dióval, lekvárral és reszelt csokoládéval szórjuk meg a lapokat (a dióhoz keverhetünk porcukrot vagy édesítő port). Az utolsó palacsintát sütött felével felfelé ráborítjuk a halomra, reszelt csokoládéval megszórjuk. 170°-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.