Hozzávalók:
- ½ kg csirkemell
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg tejföl
- 3 dkg liszt
- 4 tojás
- ½ mokkáskanál őrölt bors
- 1 csapott kávéskanál só
- 1 csomag bacon
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk (2x1x1 cm-esre), besózzuk.
A reszelt sajtot a tejföllel, a liszttel és az egész tojásokkal elkeverjük, majd belekeverjük a csirkehúst.
Egy őzgerinc (vagy ahhoz hasonló hosszúkás) sütőformát bacon-nel kibélelünk oly módon, hogy a csíkok a két oldalon felváltva kilógjanak, beleöntjük a húsos masszát, majd ráhajtogatjuk a szalonnacsíkokat.
Alufóliával lefedjük, 200 °C hőmérsékleten, alsó-felső programmal 1 órát sütjük. Ekkor a fóliát levesszük róla, ha már átsült (tűpróba), egy lapos tepsire átfordítjuk, és még addig sütjük, amíg szép színt kap. Ha az 1 óra elteltével még nem sült meg kellően, a formában sütjük tovább, mert ha túl korán borítjuk át a tepsire, szétfolyik.
Újabban nem teszek rá alufóliát, sokkal hamarabb készen van (kb 45 – 50 perc), és nem is kell átfordítani