nem süti

Csirke-alagút

Hozzávalók:

  • ½ kg csirkemell
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg tejföl
  • 3 dkg liszt
  • 4 tojás
  • ½ mokkáskanál őrölt bors
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1 csomag bacon

Elkészítés:

A csirkemellet apró kockákra vágjuk (2x1x1 cm-esre), besózzuk.
A reszelt sajtot a tejföllel, a liszttel és az egész tojásokkal elkeverjük, majd belekeverjük a csirkehúst.
Egy őzgerinc (vagy ahhoz hasonló hosszúkás) sütőformát bacon-nel kibélelünk oly módon, hogy a csíkok a két oldalon felváltva kilógjanak, beleöntjük a húsos masszát, majd ráhajtogatjuk a szalonnacsíkokat.
Alufóliával lefedjük, 200 °C hőmérsékleten, alsó-felső programmal 1 órát sütjük. Ekkor a fóliát levesszük róla, ha már átsült (tűpróba), egy lapos tepsire átfordítjuk, és még addig sütjük, amíg szép színt kap. Ha az 1 óra elteltével még nem sült meg kellően, a formában sütjük tovább, mert ha túl korán borítjuk át a tepsire, szétfolyik.