Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 egész tojás, 3 evőkanál olvasztott méz, 16 dkg cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna. Krém: 2 tojássárgája, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg vaj vagy margarin + 16 dkg porcukor, csokoládé a mázhoz
Elkészítés: a lisztet, mézet, tojást, cukrot és a sütőport összegyúrjuk, 4 lapban sütjük meg ( a megfordított tepsi alján szokták, arról könnyen le lehet csúsztatni, nem törik el). A tojássárgáját, tejet, cukrot , vaníliás cukrot, lisztet sűrű krémmé főzünk. Amikor kihűlt, belekeverjük a porcukorral kikevert margarint. Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, tetejét csokoládé mázzal bevonjuk.
Csokoládé mázat legegyszerűbben mikrohullámú sütőben felolvasztott tortabevonóból vagy valódi csokoládéból készíthetünk, melyben 2 evőkanál étolajat kevertünk el. de készíthetjük a következőképpen is: 20 dkg porcukrot 2 evőkanál kakaóval és 3 evőkanál forróvízzel egybeforralunk, levesszük a tűzről, és mogyoró nagyságú margarin darabot keverünk bele.
*Eszter néni anyám kedves nagynénje, kitűnő háziasszony volt, nevével jelzett receptek garantáltan finomak.