Diabetikus kenyér

Hozzávalók: 42 dkg Diabestar kenyérvarázs liszt, 3 dkg hántolt natúr napraforgó mag, 5 dkg szezámmag, 2 púpozott evőkanál tejföl, 370 ml langyos víz, 1 csapott mokkáskanál só, 1 zacskó szárított élesztő

Elkészítés: a magokat teflon serpenyőben külön-külön megpirítom,  a lisztet összekeverem a magokkal és a sóval. A kenyérsütő gépbe beleöntöm a langyos vizet, hozzáadom a tejfölt, beleszórom a liszt-mag keveréket, a tetejére szórom a szárított élesztőt. az én kenyérsütő gépemen 1-es program, 3-as pirítás. Természetesen kézzel is össze lehet gyúrni, sütőben kisütni.

A Haas vagy a Ruf élesztőt ajánlom, a dr.Oetkerrel lapos marad. Nagyon finom, napokig friss marad. A Diabestar lisztben van só, de mivel 8 dkg mag is van benne, még kell hozzá egy kevés.

Szénhidrát tartalom: 22 g / 100 g kenyér