Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé, a bundához 3 db tojás, 5 púpozott evőkanál tejföl, 18 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, mokkáskanál őrölt bors, olaj a kisütéshez, só a hús sózásához
Elkészítés: a csirkemellet hosszú csíkokra vágjuk, besózzuk. A bundához elkészítjük a masszát: a tojásokat a tejföllel, sóval, borssal, fokhagyma présen áttört fokhagymával robotgéppel összekeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük vele. Sűrű palacsinta tésztát kapunk. Ha nem elég sűrű, tehetünk bele még lisztet. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk, forró olajban kisütjük.
Salátával tálaljuk.
Szénhidrát: 26 g / 100 g