Túrótorta, sós

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 50 dkg tejföl, 10 dkg zabpehely, 1 teáskanál só, 15 dkg apró kockára vágott füstölt szalonna,  4 db tojás. Tálaláshoz: 25 dkg apró kockára füstölt szalonna kisütve, kellő mennyiségű tejföl

Elkészítés: a túrót, tejfölt, zabpelyhet, sót, tojás sárgákat elkeverjük, hozzáadjuk a szalonna kockákat (nyersen) és a kemény habbá vert fehérjéket. Torta formában 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső lángon 50 perc alatt megsütjük. (25 per után alufóliát borítunk a tetejére, hogy ne égjen meg). Még melegen tálaljuk, bőségesen kínálunk hozzá tejfölt, megszórjuk szalonna pörccel.

Halászlé után a túrós csusza helyettesítésére igen alkalmas