Házilag készített Baileys likőr (Kállay Ica receptje)

Hozzávalók: 2 dl rum, 15 dkg porcukor, 320 ml-es dobozos tejszín, 1 evőkanál vaníliás-, 1 evőkanál mogyorós capuccino por

Elkészítés: a fenti hozzávalókat összekeverjük és kész. Nagyon finom! Vigyázat: ha Portorico 60-t vagy Casino 50-t használunk, nagyon erős lesz. A hígabb rumokkal viszont nem érdemes próbálkozni, semmi ízük sincs. Én egyszer megpróbáltam több tejszínt adni hozzá, hogy az alkohol töménységét csökkentsem, de hab lett belőle (úgy sem volt rossz, csak kanállal kellett megenni). Célszerű a cukrot a kívánt mennyiségű vízben sziruppá főzni, ezzel beállítani az alkohol töménységet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.