Csalamádé (Piroska féle)

Hozzávalók: 2 kg káposzta, 2 kg uborka, 2 kg paprika, 2 kg hagyma, 8 dkg só, 6 dl 10%-os ecet, 50 dkg cukor, 1,5 mokkás kanál borkén, 1,5 mokkáskanál Na-benzoát

Elkészítés: a zöldféléket legyaluljuk, egy nagy tálban összekeverjük, rátesszük a sót, ecetet, cukrot és a tartósító szereket, ezekkel is jól összekeverjük. Másnapig állni hagyjuk, majd csavaros tetejű üvegekbe tesszük, a levét ráöntjük, hogy a zöldségeket ellepje. Ha soknak találjuk a 2 kg hagymát, lehet 1 kg is, de akkor az egyéb alkotórészekből többet vegyünk, hogy a 8 kg összmennyiség meglegyen. ( Én az 1 kg hagyma helyett 1 kg piros paradicsom- vagy kaliforniai paprikát szoktam tenni, nagyon szép lesz tőle).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.