Máklisztes sütemény

Hozzávalók: 20 dkg Diabestar liszt, 10 dkg mákliszt, 20 dkg margarin, 20 ml folyékony édesítőszer, 1 tojás, reszelt citromhéj, 1 sütőpor

Elkészítés: a kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a többi alkotórészt, összegyúrjuk. Hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük. lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, derelyemetszővel keksz formára felszeleteljük, előmelegített 180°-os sütőben alsó-felső lángon kb. 15 perc alatt megsütjük.

A mákliszt az olaj kisajtolása után visszamaradt anyag megőrlésével készül, kalória értéke alacsony, szénhidrát tartalma 12%, íze a mákéval azonos. A diabetikus pultokban található.