Sós perec

Hozzávalók: 1 kg liszt, 1/2 l tej, 5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 1,5 dl étolaj, tetejére 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál só, 1 tojás

Elkészítés: az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, a liszttel, sóval, étolajjal összegyúrjuk. Letakarva kicsit pihentetjük, majd  32 darabra vágjuk. Egyenként pereceket formázunk belőle, olajjal kikent tepsibe helyezzük. Tetejét egész tojással megkenjük, és nagyon forró (220 fokos) sütőbe tesszük. Elkeverünk 3 evőkanál lisztet és 1 evőkanál sót annyi vízzel, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csurgatjuk, és pár percre még visszatesszük a sütőbe.

Lehet belőle kis bucikat is készíteni, tetejüket sajttal megszórni a sütés végefelé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.