Tökmaglisztes pogácsa

Hozzávalók: 25 dkg tökmagliszt, 35 dkg Diabestar liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg krémsajt, 180 g tejföl, 2 egész tojás, 3 dkg élesztő (friss, vagy 1 zacskó szárított) 1/2 dl tejben elkeverve, 3 teáskanál só, a tetejére reszelt sajt
Elkészítés: a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a hozzávalókat hozzáadjuk, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen 1/2 órát pihentetjük, utána 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét tojással megkenjük, villával rácsozatot rajzolunk, reszelt sajttal megszórjuk. Kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. 180°-os sütőben 15 perc alatt megsül
A tésztába keverhetünk őrölt köménymagot vagy őrölt borsot