Gyümölcstorta zabpehellyel

Hozzávalók: 250 g teljes kiőrlésű zabpehely, 1 kg  alma, 250 g erdei gyümölcs keverék (mirelit), 10 ml folyékony édesítőszer, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 dl étolaj

Elkészítés: 1 kg meghámozott almát durva reszelőn lereszeljük (én a tökgyalun szoktam), hozzákeverjük a zabpelyhet, a mirelit gyümölcsöt, az édesítőszert, fahéjat és az olajat. Vajjal kikent, morzsával szórt formába öntjük, előmelegített 180°-os sütőben 30~-ig alsó-felső lángon, majd 10′-ig alsó lángon megsütjük.

Az erdei gyümölcs keveréktől kissé bizarr lila színe lesz, de az íze isteni. Nem kevés a szénhidrát tartalma: az egész tortában 215 g van, diétázóknak 1/16 javasolt egyszeri adagnak.