diabetikus süti

Túrótorta zabpehellyel

Hozzávalók: 500 g túró (készíthetjük közönséges túróból, melyet át kell törni, lehet kapni natúr krémtúrót, ez nagyon finom, sima, azonnal felhasználható. Nekem eddig csak az Auchan-ban sikerült beszerezni, ott sincs mindig. Legutóbb Ricotta krémtúróból készítettem, a szarvasi elérhető áron kapható, ez egy picit sós, a kész túrótortán is érződik, de alig, úgyhogy egyáltalán nem zavaró), 450 g tejföl, 100 g teljes kiőrlésű zabpehely, 15 ml édesítőszer, vanília aroma ízlés szerinti mennyiségben (az üveg 1/3-át szoktam ehhez a mennyiséghez önteni), 1 citrom reszelt héja, 3 tojás

Elkészítés: a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, a tojás sárgákat is, majd legvégül a tojások kemény habbá vert fehérjét adjuk hozzá. Vajjal kikent, morzsával megszórt formában előmelegített, 180°-os sütőben alsó-felső lángon 40′-ig sütjük, majd csak alsó lángon még 10′-ig. Ehetjük magában, de ízesíthetjük bármilyen lekvárral, befőttel, öntettel, tejszínhabbal.

Maga a torta összesen 84 g szénhidrátot tartalmaz, ha még valamivel megfejeljük, hozzá kell számítani. A recept egyébként csak abban különbözik a másik túrótorta recepttől, hogy búzadara helyett zabpehely van benne. Sokkal könnyebb, lazább a tészta, mint a darás.