süti

Méteres kalács

Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg porcukor, 1 dl olaj, 1 dl tej, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, kakaópor, 20 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés: a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejet, a sütőport, a lisztet és végül a tojásfehérjékből vert kemény habot. A tészta felét őzgerinc formában megsütjük. A másik felébe még 2 kanál olajat 2 evőkanál tejet és 1 evőkanál kakaót keverünk, ezt is az őzgerinc formában sütjük meg. A tésztákat a bordák mentén felvágjuk, a porcukorból, tejből, vaníliás cukorból, lisztből és pudingporból főzött,  majd a vajjal kikevert krémmel összeragasztjuk a szeleteket, kb. 1 méter hosszú lesz (innen a neve). Tehetünk a tetejére csokoládémázt is. Ferdén szeleteljük, így lesznek csíkosak a szeletek.

Nagyon finom a tészta, én minden tortához ezt sütöm. Márványsüteményhez is használható, a sárga alapba vonalak mentén belecsorgatjuk a barnát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük