Hozzávalók: 1 db készen kapható piskóta tekercs (nálam ügyesebb háziasszonyok otthon süthetik), baracklekvár, 2 nagy doboz joghurt (2×450 g), 1/2 l tejszín, vanília aroma, folyékony mesterséges édesítőszer (kb.15 ml, de az édesítőszer minőségétől is függ a mennyiség), 450 g mirelit málna, 25 g étkezési zselatin, 1 dl tej
Elkészítés: a piskóta tekercset baracklekvárral megtöltjük, 5-10 perc állás után a rúdra merőlegesen 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy kb 2,5 – 3 l űrtartalmú üvegtálat a szeletekkel kibélelünk. A joghurtba vanília aromát, édesítőt keverünk, mikróban kb 1 percig melegítjük, és hozzáadjuk a tejben feloldott, felforralt zselatint. Lazán belekeverjük az előre felvert tejszínhabot. Gyors mozdulatokkal elkeverjük benne a fagyott állapotban lévő mirelit málnát. Az egész masszát beleöntjük a tálba, hűtőszekrényben megdermesztjük. (Célszerű előző este elkészíteni, hogy legyen ideje megkeményedni, nehogy úgy járjunk, mint Mrs.Lipton a „Csengetett Mylord?”-ban, ti. szétfolyott a pudingja ). Tálalás előtt tortatálra borítjuk, tejszínhabot kínálunk hozzá. Diétázók a töltelékét fogyaszthatják.
A Charlotte tortát egyébként más, zselatinos krémmel is tölthetjük: pl. vanília, csoki, eper, kávé stb.
Diabetikus változat: a piskóta tekercs korongok helyett narancskarikákkal vagy kivi szeletekkel béleljük ki a tálat, nagyon mutatós