diabetikus süti

Kávékrém

Hozzávalók: 4 dl tej, 1 dl presszókávé (lehet koffeinmentes),  1 csomag vaníliás pudingpor, 5 teáskanál édesítőszer, 250 g mascarpone sajt

Elkészítés: a pudingporból a tejeskávéval, édesítőszerrel előírás szerint krémet főzünk.  Az edényt hideg vízbe állítjuk, és állandó kevergetés mellett (hogy a krém ne bőrösödjön)  hűtjük. Inkább meleg, mint langyos legyen a krém, mert ha túlságosan lehűtjük,  nem keveredik el rendesen a mascarpone sajttal, amit tehát hozzáadunk és az egészet simára keverjük. Kis tálakba adagoljuk, tejszínhabot teszünk a tetejére. (tejszínhab nélkül 10 dkg 10 g szénhidrátot tartalmaz)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük