Almás-mogyorós süti

Hozzávalók: 60 dkg reszelt alma, 30 dkg finomliszt, 5 dkg darált mogyoró, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1/2 teáskanál fahéj, 18 dkg cukor, 4 egész tojás, 125 ml napraforgó olaj

Elkészítés: a tojásokat a cukorral felverjük (robotgéppel 3-4 perc), belecsorgatjuk az olajat, azzal is tovább verjük (1/2 perc), a lisztet a mogyoróval, sütőporral, fahéjjal és reszelt citromhéjjal elkeverjük, majd a tojásos masszával eldolgozzuk simára. Végül a durvára reszelt, majd kinyomkodott almát is belekeverjük. 180°-os sütőben 20 percig alsó-felső lángon, majd 5 percig alsó lángon megsütjük. Tetejét csokoládémázzal bevonjuk, én csokimázból és vaníliamázból rácsot csorgattam rá.

Az eredeti recept “Notburga konyhája” című blogban található “cukkinis sütemény” címen.  Ezt a blogot Nikolett baráti köréhez tartozó Gabi vezeti, érdemes felkeresni, nagyon jó recepteket lehet találni nála. Hobbija a sütés-főzés, a cukkinis süteményéből ettem, nagyon ízlett, de almával pont olyan finom .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.