Gyümölcsös túrókrém

Hozzávalók: 1/2 kg tehéntúró (áttört, vagy az Auchanban kapható natúr krém), 375 g tejföl, 1/3 fiolányi vanília aroma, 2 teáskanál citromlé, 10 ml folyékony édesítőszer,  1 zacskó főzés nélkül elkészíthető dr.Oetker zselé fix, 1/2 dl tej, 500 g gyümölcs (mirelit málna, eper, erdei gyümölcs, meggy, stb)

Elkészítés: a túrót, a tejfölt, az ízesítőket jól összekeverjük. Hozzáadjuk a zselé fixet, melyet a fél deci tejben csomómentesre elkevertünk ( ez a legnehezebb az egészben, nagyon szeret csomókba összeállni, nekem csak passzírozás után lett sima ). Végül a kiengedett mirelit vagy friss gyümölcsöt botmixerrel összetörjük, a masszával egyenletesen  elkeverjük. Pár órára hideg helyre tesszük, tejszínhabbal tálaljuk. Nem lesz zselés, mint a zselatinnal készített túrótorta, sűrű krém lesz az állaga.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.