Márti mézese*

Hozzávalók: 450 g méz, 250 g cukor, 100 g vaj (vagy margarin), 2 tojás, csipetnyi só, 1000 g liszt, 50 g reszelt narancshéj (1 nagy narancs héja), 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg, citronád vagy 1 citrom reszelt héja, 2 csomag sütőpor, 2 evőkanál tejföl

Elkészítés: a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk az egyéb alkotórészeket, összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, formákat szúrunk ki belőle. 200 fokon 8 perc alatt kész. Zárt dobozba tesszük és várjuk, hogy megpuhuljon. Biztosan megpuhul, ha egy fél almát keskeny gerezdekre vágva fólián a sütemény mellé helyezünk. Ha végképp kemény marad (ez akkor szokott előfordulni, ha nagyon barnára sikerül sütni), 2-2 darabot baracklekvárral összeragasztunk, a lekvár nedvességétől biztosan puha lesz.

*saját tapasztalatokkal kiegészítve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.