Intelligens krémes

Hozzávalók: 15 dkg cukor, 15 dkg margarin, 8 tojás, 4 csomag vaníliás cukor, 9 púpozott evőkanál liszt, 1 liter tej

Elkészítés: a cukrot, a margarint , a vaníliás cukrot és a tojássárgákat habosra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a tojásfehérjéből vert kemény habot. Ezt a híg “löttyöt” magasfalú, vajjal kikent tepsibe öntjük, hideg (!) sütőbe tesszük, másfél óráig sütjük alacsony hőfokon (140-150 max.) Másnap reggel lehet szeletelni. Alul palacsintaszerű, közepén krém, tetején piskóta réteg lesz. 20×30 cm-es tepsit használjunk, mert ha nagyobb az edény, lapos lesz a sütemény (persze, akkor is finom, csak nem olyan szép).

Egy gondolat ezen: “Intelligens krémes

  1. Nikolett

    Megcsináltam. Sikerült! Csak nagy volt a tepsi, amibe beleöntöttem a masszát, így kicsit lapos lett, de az is szétvált 3 részre. Mindenkinek nagyon ízlett és senki nem értette, hogy hogyan lett ilyen. Apu azt mondta, hogy szabadalmaztatni kellene a receptet. :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.