diabetikus süti

Csokikrémes diótorta

Hozzávalók: tészta: 5 tojás, 120 g dió, 30 g zsemlemorzsa, 60 g fruktóz, 1 kk sütőpor. Krémhez: 1/2 l tej, 1 csomag csokoládés pudingpor, 500 g mascarpone, 5 kk édesítő (folyadék), 1 zacskó (10 g) zselatin 1/2 dl tejben feloldva

Elkészítés: a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a fruktózzal kikevert tojássárgákat. Belekeverjük a darált diót,melyet előzőleg elkevertünk a morzsával és a sütőporral. Sütőpapírral bélelt torta formában 180°-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A krémhez 1/2 liter tejből 1 pudingporral, 5 kk mesterséges édesítő folyadékkal pudingot főzünk. Állandó keverés mellett kissé kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponét, végül hozzáadjuk a kevés tejben melegítéssel feloldott zselatint. A tortaformában hagyjuk a tésztát, ráöntjük a krémet, hűtőszekrényben megdermesztjük. Édesítővel készített meggykompótból lecsepegtetett szemekkel díszítjük és diabetikus tejszínhabot adunk hozzá.

Összes szénhidrát 165 g

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük